Skip to content
Menu

“U wilt verder, het probleem moet snel de wereld uit. 

 

Niet via de rechter, maar pragmatisch, liefst in overleg met elkaar.”

Juridisch adviseur

Menu

Zelden wordt een zakelijk conflict duurzaam opgelost met een rechtszaak. Ik begin met een goed gesprek, en ga op zoek naar het gezamenlijke belang. Dat is er vrijwel altijd.

Als u een juridisch adviseur zoekt, heeft u vooral een belangenbehartiger nodig. Uw zakelijke belang is nimmer het voeren van een juridische procedure. Winnen en verliezen zijn daarin betrekkelijk. Bij de rechter verliezen meestal beide partijen, al is het maar omdat de relatie beschadigd is.

Het gezamenlijke doel staat voorop, 

niet het behalen van het eigen gelijk

janssens_embleem

Als u een blijvende oplossing zoekt, kan ik daarbij helpen. Niemand heeft er belang bij dat conflicten juridiseren, dat mensen hun standpunten aanscherpen en als het ware in hun loopgraven gaan zitten. Ik wil het tegenovergestelde bereiken: dat mensen bewegen en ook het perspectief van de ander proberen te begrijpen. Daarbij zoek ik de verbinding, omdat ik geloof dat u daar veel meer aan heeft op de langere termijn.

 

Hoe ik help? Door goed te luisteren, uw belang helder te krijgen en op zoek te gaan naar de gezamenlijke belangen. Wat heeft jullie indertijd bij elkaar gebracht, waar is het misgelopen in de samenwerking, en hoe gaan we dit goed oplossen? We gaan aan tafel met de wederpartij en zoeken samen de uitweg uit het conflict. Ik kan uit ervaring vertellen dat die er bijna altijd is.

 

Is goed luisteren en mensen samenbrengen het werk van een juridisch adviseur? Zeker. Wel als u een adviseur beschouwt als iemand die naast u staat, u adviseert, onderhandelt en samen met u de oplossing zoekt. Zo’n adviseur ben ik. En blijkt een procedure toch nodig te zijn; ik werk samen met Willems en van Bladel Advocaten (www.wvbadvocaten.nl), uitstekende advocaten die u ook bij de rechter goed kunnen bijstaan.